Moderator: Fondator

Post Reply
Author
User avatar
sancez
Fondator
Posts: 401
Joined: Mon Jan 21, 2019 8:07 pm
Location: Moldova Noua
Jucator: Counter strike 1.6
Contact:
Message

Amendă uriașă pentru YouTube

Post by sancez » Tue Sep 03, 2019 9:48 am

Image

Google a primit încă o amendă uriașă din partea Federal Trade Comission (FTC) a SUA, în valoare de până la 200 de milioane de dolari, potrivit surselor citate de publicațiile internaționale.
Amenda face parte dintr-o înțelegere cu care gigantul a fost de acord, pentru renunțarea la acuzațiile autorităților de violare a intimității prin Youtube, prin accesul neautorizat la datele copiilor.

Subiectul a apărut în discuție inițial odată cu lansarea Youtube Kids, portal care venea la pachet cu o serie de filtre pe care utilizatorii le-au privit drept suspicioase. Compania a făcut ulterior o serie de modificări ale politicilor sale, cea mai importantă fiind implementarea interdicției explicite de a sugera pentru copii conținut dedicat adulților sau de natură violentă.

Serviciul video a interzis și promovarea reclamelor țintite în clipurile pentru copii, conținutul devenind astfel mult mai puțin profitabil pentru autori și chiar o amenințare la adresa statutului Youtube, scriu jurnaliștii de la The Verge. Atât reprezentanții platformei, cât și cei ai FTC au refuzat să comenteze situația.

Criticii Youtube au primit vestea acestei amenzi cu destul de multă reticență, considerând-o nesemnificativă comparativ cu daunele aduse.

Într-o situație similară s-a aflat și Facebook, atunci când a primit o amendă de 5 miliarde de dolari în scandalul Cambridge Analytica. Deși a fost cea mai mare data vreodată de FTC, mulți au considerat-o insuficientă, în comparație cu veniturile anuale ale gigantului, de 55 de miliarde de dolari.
connect cs.cs2.ro
Esti ADMIN pe server ai obligatia de a intra zilnic pe Forum

Post Reply

Return to “Discutii Generale”