Profeția sumbră a lui Elon Musk despre viitorul omenirii

ImagineDiscutii despre tot ce nu se incadreaza in celelalte categorii.

Moderator: Fondator

deconectat
Rank:Fondator
Avatar utilizator
Mesaje:351
Localitate: Moldova Noua
Jucator: Counter strike 1.6
Arma preferata: Ak47
Contact:

Mesaj RE: Profeția sumbră a lui Elon Musk despre viitorul omenirii
de sancez »
Mar Sep 03, 2019 9:51 am

Imagine

Elon Musk susține că oamenii vor fi „depășiți cu ușurință, în toate privințele, de inteligența artificială". Antreprenorul american a făcut această remarcă într-o discuție cu Jack Ma, președintele Alibaba, în timpul unei conferințe din cadrul World Artificial Intelligence Conference din Shanghai, China.
„Suntem fără speranță. Vom fi depășiți în toate modurile. Îți garantez", a spus Musk lui Ma. El a mai susținut că Neuralink, compania pe care a fondat-o în 2016, ar putea ajuta oamenii să ajungă la nivelul inteligenței artificiale.

Cei de la Neuralink lucrează la crearea unor implanturi mici ce ar putea fi inserate în creier și astfel oamenii ar putea comunica mai ușor cu mașinăriile, dar ar putea să le descarce și informațiile, scriu jurnaliștii de la Daily Mail.

Miliardarul american consideră că mulți fac greșeala în a se considera mai inteligenți decât inteligența artificială. „Mulți nu-și imaginează cum ceva ar putea fi mai inteligenți ca ei, însă AI-ul va fi cu mult mai inteligent".

El a dat exemplul reușitei AI-ului de a învinge oponenții umani la jocul AlphaGo. „Telefonul tău ar putea juca șah mult mai mai bine decât toți campionii lumii", a mai spus Musk.

Totuși, chinezul nu este întrutotul de acord cu americanul și crede că computerele mai au mult deoarece încă nu au reușit să creeze nimic, nicio altă persoană, nici măcar un țânțar.

Înapoi la “Discutii Generale”